Komfort og æstetik i topklasse

Zigma - forskøn udemiljøet, og dyrk fælleskabet med bord/bænkesæt

Læs om fordelene ved at vælge Zigma Bord-/bænkesættet

PLUS ZIGMA 185700-15

Bord-/bænkesæt med høj siddekomfort

Hvor ofte føles en picnic eller en frokost i middagspausen ikke som at sidde ret op og ned på en gammel, hård kirkebænk? Dét har vi lavet om på.

Et bord- bænkesæt kan, i vores øjne, sagtens forenes med god siddekomfort. 

Zigma er lavet af kraftige træplanker på et stel i det smukke varmgalvaniserede stål. Det er de små detaljer i designet, der gør, at komforten kommer helt i top. Særligt hvis du vælger ryglæn til bænkene.

Den øverste planke på ryglænet er således med hældning, hvilket gør siddestillingen mere behagelig og naturlig i forhold til ryggens position.

Hvor mange kan vi være? På hver bænk kan 3 personer sidde godt uden af føle sig indeklemt. Vælger du den store model med sammenbygningsmodulet, får du et møbel med plads til mindst 12 personer. 

Galvaniseret stål med lige linjer

Hvorfor vælge Zigma?

Zigma har mange gode sider. Her er nogle af dem: 

 • Smukt design
 • Fleksibel og brugervenlig konstruktion
 • Udført i gode, holdbare materialer
 • Rummelig
 • Ekstra komfort med dets ryglæn med hældning og bænke med god sædedybde
 • Mulighed for tilvalg
 • Meget stabil og tung – lader sig ikke vælte omkuld
 • Stellets udformning gør det muligt at fastgøre møblet til jorden, så det står stabilt uden at kunne flyttes rundt
PLUS ZIGMA 185700-15
PLUS ZIGMA 185700-15

Zigma – udbyg bord-/bordbænkesættet med et sammenbygningsmodul

Drømmen om at kunne samle store grupper af mennesker eller flere familier omkring ét bord var én af grundtankerne for Zigma-serien. 

Zigma er designet med et sammenbygningsmodul, der gør det muligt at koble to borde sammen i forlængelse af hinanden. Modulet bygger således bro til selskabet ved det andet bord.

Tip! Sammenbygningsmodulet kan bruges til afsætning og til dekoration, som for eksempel en potteplante eller andet nips. Modulet er lavet af en perforeret plade i varmgalvaniseret stål. Materialet gør det endda muligt at sætte noget varmt på den – fx en grill. På den måde undgås skader på træplankerne.

Om designet - åben og venlig konstruktion

Det klassiske bord-/bænkesæt er kendt for at være praktisk men også for at være lidt vanskeligt at sætte sig ved. Når vi sidder mange på bænken, kræves det indimellem, at vi rejser os for hinanden. Dette kan give en uro i selskabet, og det kan tilmed være fysisk udfordrende for særligt børn og ældre.

Denne udfordring ønskede vores designteam at finde en løsning på, og idéen til Zigma blev således til.

Benenes zigzag-form skråner, og møblet ser dynamisk og imødekommende ud. Denne konstruktion gør, at du let og ubesværet kan sætte dig ned - ja, nærmest gå ind i møblet - uden at skulle løfte benet højt over bænken, før du kan sætte dig.

 

FAKTA om Zigma:

 • Siddepladser: 6 (3 pr. bænk).
 • Farver: Sort, Grøn og Ubehandlet
 • Materialer: Nåletræ eller Lærk
 • Stel/ben: 45×45 mm varmgalvaniseret stål.
   
 • Design: PLUS A/S
 • Certificering: FSC MIX 70% (Nåletræ) og FSC 100% (Lærk)
 • Leveres som "Saml selv".

Møbler ude hele året rundt?

Zigma er et tungt bord-/bænkesæt, der ikke så let lader sig flytte rundt med.

Dette er en fordel, idet det står godt og stabilt på jorden i al slags vejr. Du kan derfor fint have det stående ude året rundt.

Ønsker du at flytte bordet til en ny placering i læ for regn og sne i vinterhalvåret kan dette gøre med hjælp fra to stærke personer.

Det naturlige valg kræver en smule arbejde

Møbler i træ er smukke og levende at se på, og de komplementerer omgivelserne i det fri på fineste vis. Men træ er et naturligt materiale, der vil arbejde og ændre sig efter vejr- og temperaturforhold. 

Hvad sker der med træ, der ikke vedligeholdes? 
Vedligeholder du ikke dine træmøbler, vil træet med tiden miste sin sejhed. Træet vil danne revner, tørre ud og rejse sig, hvilket øger risikoen for trælse splinter, der er ubehagelige at sidde på og røre ved. Og efter blot et par år vil havemøblerne hurtigt ende med at se triste ud. 

Vedligeholdelse handler ikke kun om at sikre møblets holdbarhed. Det handler også om æstetik. I luften findes forskellige skimmelsvampe, der gerne vil sætte sig på andre levende materialer, blandt andet træ. Derved får træ, der står ubehandlet, hurtigt sorte pletter og plamager. Det gælder især ubehandlet lærketræ, der af natur ellers er en stærk og selvimprægnerende træsort. Lærketræ vil med tiden blive mere sølvgråt og miste sin varme glød, hvis ikke det behandles med olie.

Nu ved du, hvorfor det er nødvendligt at vedligeholde, så nu gælder det bare om at give dine møbler lidt kærlighed i form af maling (vandbaseret) eller olie. 

Vedligeholdelse af træmøbler - Når du gør det, så gør det rigtigt

Men hvordan vedligeholder man så bedst sine havemøbler?

Faktisk er det ikke så vanskeligt og tidskrævende, som mange tror. Når først du har de rigtige materialer og remedier til arbejdet, går det som en leg, og du vil glæde dig over de synlige resultater undervejs. 

Læs vores miniguide til, hvordan du vedligeholder dine træmøbler her.

Det skal du bruge:

 • Sandpapir
 • Spand med vand og sæbe – brug en trærens, hvis træet er meget beskidt.
 • Olie eller maling - Om du skal bruge olie eller maling afhænger af, hvilke materialer, dine møbler består af, og hvordan de er behandlet. Zigma-serien findes i ubehandlet lærk samt i sort- og grønmalet træ.
  Husk det skal være vandbaseret maling.

Resultater med olie: Efter en gang olie står årringe og strukturer i træet igen tydeligt frem.

Resultater med maling: Efter en gang maling står møblet igen som nyt, glat i overfladen og fri for afskallet maling. 

Plantekasse på ben

Gå på opdagelse - find din møbelfavorit

Har du andre drømme og ønsker til dit havemøbel, så se alle vores møbelsæt i et væld af forskellige designs og materialer lige her.

Alpha Bord-/Bænksæt
Nostalgi Plankesæt
Country Plankesæt
Siesta Møbelsæt
Wega Bord-/Bænksæt
Wega Bord-/Bænksæt

Følg PLUS på Instagram og bliv inspireret

Få tips til dit PLUS projekt, gode ideer til dit uderum og deltag i konkurrencer