Har du spørgsmål til materialer & vedligeholdelse?

Fakta om materialer & vedligeholdelse

Her på siden kan du få svar på spørgsmål om træ, komposit, polyrattan, pil, ReTex, RePlast, glas og stål.

Klik på det materiale eller emne, du har spørgsmål til i menuen herunder - så guider vi dig med råd og vejledning. 

Grundmalede produkter

Trykimprægneret træ

Lærk og ubehandlet træ

RePlast og ReTex

Pulverlakerede produkter

Varmgalvaniserede produkter

Efterbehandling

ThermoWood®

Om trykimprægnerede produkter

Produkter i trykimprægneret træ skal stadig vedligeholdes.

Vores produkter er designet til udendørs brug. Overfladebehandlingen skal derfor sammenlignes med den behandling, du giver din træbeklædning, træterrasse eller lignende. 

Træ er et levende materiale, som påvirkes af vind- og vejrforhold. Men levetiden på dit produkt er lang, hvis du passer godt på det og kender til de enkle tips, som kan forsinke træets naturlige nedbrydningsproces.

Ingen af de nævnte forandringer skader træet, og de er derfor ikke reklamationsberettiget. Det samme er gældende for spor efter skruer og klammer. 

Trykimprægnering er en effektiv behandlingsmetode, som forlænger træets holdbarhed væsentligt. Vi anvender udelukkende godkendte imprægneringsmidler, som opfylder de nordiske miljøkrav.

Alle vores stolper leveres NTR klasse A trykimprægneret. Det betyder, at de er effektivt beskyttet mod råd og tåler nedgravning. 

Trykimprægnerede produkter skal stadig vedligeholdes. Du kan vælge at behandle dine træprodukter med træolie eller maling. Dette bør gøres på tørt træ straks efter montering. 

Start med at rengøre produktet grundigt ved at fjerne støv og snavs.

Sørg for, at fugtigheden er under 15%, når du skal efterbehandle. Brug en fugtmåler, som kan købers i de fleste byggemarkeder i Danmark.

Træ med sølvgrå patina eller træ, der er blevet mørkt og medtaget, skal rengøres med en trærens inden behandling.

Herefter behandles med træplejemidler, som sikrer holdbarheden på dit udendørs træværk. Træpleje fremhæver træets glød og åretegninger og vil mindske de naturlige revnedannelser samt hæmme skim­mel- og algeangreb.

Sørg for, at fugtigheden er under 15%, når du skal efterbehandle. Brug en fugtmåler, som kan købers i de fleste byggemarkeder i Danmark.

Træ er et naturmateriale, der arbejder afhængig af klimaet. Derfor kan der forekomme sprækker eller revner i produktet. Dette påvirker dog ikke strukturen eller styrken i dit produkt. I nogle tilfælde vil en revne i øvrigt trække sig sammen igen over tid.

Revner i træ

Alt efter træsort vil der med tiden udskilles harpiks. Det er en ganske normal proces, som på ingen måde skader træet eller påvirker dets levetid.

Du kan enten fjerne det udskilte harpiks ved forsigtigt at skrabe det væk eller bruge lidt terpentin på en klud og tørre træet af.

På grund af kobberindhold i trykimprægneringen kan der forekomme et grønligt skær samt udtræk af indholdsstoffer omkring knaster. Det grønlige skær vil hurtigt reduceres i takt med solens påvirkning.

.

På trykimprægnerede produkter kan der forekomme visuelle ”strømærker”. Denne nuanceforskel vil med tiden forsvinde.

Strømærker på træet

.

Vores PLUS produkter opbevares udendørs i perioden fra produktion og indtil levering hjemme hos dig. Vind og vejr vil således sætte nogle spor på materialet, som du vil kunne se i form af nuanceforskelle.

Disse nuanceforskelle forringer ikke produktets levetid og vil udlignes med tiden.

Nuanceforkelle på træet

Knaster i træ dannes, når en gren begynder at vokse fra stammen. Når grenen dør af forskellige årsager, vil træet gradvist indkapsle det døde væv. Knasten vil derfor bestå af det døde trævæv, som er omgivet af det levende trævæv.

Knaster er en del af træets udseende, men på trods af omhyggelig kvalitetskontrol kan knaster, der lejlighedsvis falder ud, f.eks. på grund af tørt vejr, aldrig undgås fuldstændigt og repræsenterer ikke en reduktion i kvaliteten.

Knastudfald er ikke reklamationsberettiget, da det er en del af træets natur.

Trykimprægneret træ kan i nogle tilfælde blive angrebet af sortskimmel, der viser sig som sorte plamager på træet.

Sortskimmel er et svampe-/algeangreb, som kan opstå, når træet over længere tid udsættes for fugt. Derfor anbefaler vi altid, at du efterbehandler dit trykimprægnerede produkt med træbeskyttelse.

Hvorfor er der sortskimmel på mit træ?

 

Hvordan behandler du træ med sortskimmel?
Sørg for at rense og rengøre træet med et godkendt algemiddel for at undgå, at pletterne spreder sig yderligere. Når træet er rengjort og tørt, er det vigtigt, at du behandler det med en træbeskyttelse: olie eller maling.

Sørg for, at fugtigheden i træet er under 15%, når du skal efterbehandle.

Om ThermoWood®

ThermoWood® er fyrretræ, der har fået en særlig varmebehandling, som forbedrer dets indre og ydre egenskaber, så træet bliver mere holdbart og modstandsdygtigt over for svampeangreb.

Varmebehandlingen kaldes thermomodificering og involverer intet andet end høj varme og damp. I modsætning til trykimprægnering anvendes der altså ingen kemikalier eller kunstige tilsætningsstoffer i behandlingen.

Helt konkret bevirker processen, at nogle af træets sukkerstoffer trækkes ud - og dermed fjernes også de gunstige leveforhold for mikroorganismer som svamp, råd og skimmel.

Fordele ved thermomodificeret træ 

  • Miljøvenlig og 100% fri for kemikalier – og egner sig derfor særlig godt til børn
  • Ingen harpiks
  • Ensartet farve i hele træet
  • Vejer mindre (ca. 20%)
  • Kan olieres, males og bejdses
  • Øget stabilitet og holdbarhed
  • Forbedret træbeskyttelse og vejrbestandighed  

ThermoWood® har en karakteristisk gylden brun farve, som skyldes den thermomodificerende behandling, som træet har gennemgået.

Træet vil dog ganske hurtigt ændre farve og blive mere gråligt, når det udsættes for regn, sol og skiftende vejrforhold.

Hvis du giver træet en transparent olie, kan du bevare den varme nuance og i øvrigt forebygge den naturlige revnedannelse og sprækker i træet.

Som udgangspunkt kræver ThermoWood® ikke vedligeholdelse med maling eller olie, da træet i sig selv er holdbart.

Du kan med fordel give det en olie, hvis du gerne vil bevare den varme farve i træet.

Kort sagt ja. Det er lige så holdbart, endda mere holdbart end almindelig fyrretræ/gran.

Vi samarbejder udelukkende med leverandører, der er autoriseret til at bruge ThermoWood®-varemærket, hvilket betyder, at produktionsprocessen følger de samme kriterier og standarder.

Om lærk og ubehandlet træ

Træ er et levende materiale, som påvirkes af vind- og vejrforhold.

Men levetiden på dit produkt er lang, hvis du passer godt på det og kender til de enkle tips, som kan forsinke træets naturlige nedbrydningsproces.

Vores produkter er designet til udendørs brug. Overfladebehandlingen skal derfor sammenlignes med den behandling, du giver din træbeklædning, træterrasse eller lignende. 

Ingen af de nævnte forandringer skader træet, og de er derfor ikke reklamationsberettiget. Det samme er gældende for spor efter skruer og klammer. 

Lærketræ er en træsort, som let angribes af overfladeskimmel. Træet bør derfor overfladebeskyttes så hurtigt som muligt. Oliebehandles produktet ikke, vil overfladen med tiden få en naturlig sølvgrå patina og siden blive sort. Farveæn­dringerne er ikke reklamationsberettiget. Regelmæssig rengøring fjerner sporer og næringsstoffer fra overfladen og forebygger vækst af skimmel og alger.

Produkter af ubehandlet træ skal altid behandles med en træmaling. Ubehandlet tørt træ kan med fordel behandles før montage, så er du sikker på, at træet er godt beskyttet fra start. Desuden er det lettere at male et usamlet produkt. Start med at fjerne eventuel støv og snavs. Mal derefter træet med en træbeskyttelse/maling, som indeholder fungicider.

Produkter af ubehandlet træ skal altid behandles med en træmaling. Ubehandlet tørt træ kan dog med fordel behandles før montage.

Så er du sikker på, at træet er godt beskyttet fra start. Desuden er det lettere at male et usamlet produkt. Start med at fjerne eventuel støv og snavs. Mal derefter træet med en træbeskyttelse/maling, som indeholder fungicider.

Støv og snavs fjernes omhyggeligt inden efterhandling.

Til behandling af lærketræ anbefaler vi træolie med fungicider, der forebygger den naturli­ge nedbrydningsproces og hæmmer angreb af skimmelsvampe. Holdbarheden af overfladebehandlingen er meget afhængig af produkternes placering og påvirkning af vind og vejr. Pigmenteringen bleges som følge af solens ultraviolette stråler og vil med tiden ”brænde” overfladebeskyttelsen væk.

Sørg for, at fugtigheden er under 15%, når du skal efterbehandle. Brug en fugtmåler, som kan købes i de fleste byggemarkeder i Danmark
 

 

Er lærketræet blevet sort? Følg anvisningen for behandling her:

Produktet afrenses grundigt med klorin/trærens, som man lader sidde mindst en halv time. Gentag evt. behandlingen. Herved dræbes de svampe, der har misfarvet produktet. Når produktet er tørt, skal det behandles med træolie.

Vi anbefaler træolie med fungicider og farvepigmenter i Pine/Eg, der giver en pæn glød og beskytter mod skimmelangreb.

Sørg for, at fugtigheden er under 15%, når du skal efterbehandle. Brug en fugtmåler, som kan købes i de fleste byggemarkeder i Danmark.

Træ med sølvgrå patina eller træ, der er blevet mørkt og medtaget, skal rengøres med en trærens inden behandling. Herefter behandles med træbeskyttelse, som indeholder fungicider.

Du får det flotteste resultat med træbeskyttelse tilsat farvepigmenter, der passer til træsorten.

Sørg for, at fugtigheden er under 15%, når du skal efterbehandle. Brug en fugtmåler, som kan købers i de fleste byggemarkeder i Danmark.

Træ er et naturmateriale, der arbejder afhængig af klimaet. Derfor kan der forekomme sprækker eller revner i produktet. Dette påvirker dog ikke strukturen eller styrken i dit produkt. I nogle tilfælde vil en revne i øvrigt trække sig sammen igen over tid. 

Revner i træ

Alt efter træsort vil der med tiden udskilles harpiks. Det er en ganske normal proces, som på ingen måde skader træet eller påvirker dets levetid. Du kan enten fjerne det udskilte harpiks ved forsigtigt at skrabe det væk eller bruge lidt terpentin på en klud og tørre træet af.

Harpiksudtræk

.

Om grundmalede produkter

At produktet er grundmalet med et vandbaseret træbeskyttelsesmiddel betyder, at træet har fået den første grundbehandling med aktivstoffer, der hæmmer skimmelangreb.

Vi anbefaler altid, at produkterne efterbehandles umiddelbart efter levering, så det er gearet til at klare det skiftende klima.

Malede overflader bør efterses, rengøres og efterbehandles jævnligt, derved fjernes sporer og næringsstoffer fra overfladen. Det forlænger levetiden og hæmmer vækst af skimmel og alger.

Produkternes placering samt påvirkning af vind og vejr har stor indflydelse på overfladens holdbarhed. Generelt vil samlinger, endetræ og vandrette flader være mest udsatte, og mindre revner samt afskalninger kan forekomme.

*Sørg for, at fugtigheden er under 15%, når du skal efterbehandle. Brug en fugtmåler, som kan købers i de fleste byggemarkeder i Danmark.

Ingen af de nævnte forandringer skader træet, og de er derfor ikke reklamationsberettiget. Det samme er gældende for spor efter skruer og klammer. 

Malede produkter fra PLUS - altså produkter, der har fået en farvebehandling i for eksempel sort, hvid, antracit, gråbrun eller teak - er blot grundmalede med et vandbaseret træbeskyttelsesmiddel. Det betyder, at træet har fået den første grundbehandling med aktivstoffer, der hæmmer skimmelangreb.

Vi anbefaler altid, at produkterne efterbehandles umiddelbart efter levering, så det er gearet til at klare det skiftende klima. 

For at forlænge træets levetid og hæmme vækst af skimmel og alger, er det vigtigt, at du jævnligt tjekker og rengør dit malede produkt.

Træ er et naturmateriale, der arbejder afhængig af klimaet. Derfor kan der forekomme sprækker eller revner i produktet. Dette påvirker dog ikke strukturen eller styrken i dit produkt. I nogle tilfælde vil en revne række sig sammen igen over tid. 

Revner i træ

Alt efter træsort vil der med tiden udskilles harpiks. Det er en ganske normal proces, som på ingen måde skader træet eller påvirker dets levetid. Du kan enten fjerne det udskilte harpiks ved forsigtigt at skrabe det væk eller bruge lidt terpentin på en klud og tørre træet af.

Harpiksudtræk

Støv og snavs fjernes omhyggeligt inden efterhandling. Vi anbefaler at bruge Colour til efterbehandling og vedligeholdelse af dit træværk.

Sørg for, at fugtigheden er under 15%, når du skal efterbehandle. Brug en fugtmåler, som kan købes i de fleste byggemarkeder i Danmark.

For at forlænge træets levetid og hæmme vækst af skimmel og alger, er det vigtigt, at du jævnligt tjekker og rengør dit malede produkt.

Er træet nedslidt eller malingen begyndt at skalle af? Slib træet ned til friskt træ. Bart tørt træ grundes med trægrunder, der beskytter træet i dybden mod råd og svamp. Efter forbehandling er træværket klar til overfladebehandlingen.
For at få det bedst mulige resultat anbefaler vi, at du anvender PLUS Colour eller et tilsvarende produkt, der minder mest muligt om den grundbehandlede farve. Behandlingen skal foretages på en tør overflade med en ekstra omgang farve eller anden passende slutbehandling.

Sørg for, at fugtigheden er under 15%, når du skal efterbehandle. Brug en fugtmåler, som kan købes i de fleste byggemarkeder i Danmark.

Ved slutbehandling af produkter i farven teak og gråbrun vil farven fremstå mørkere end grundbehandlingen. Foretag eventuelt et prøvestrøg på en ikke synlig del af produktet. For at bevare det transparente udseende kan farven fortyndes med op til 30% vand. Nuanceforskelle mellem stolper og hegn i farven hvid kan forekomme.

​For at få det bedst mulige resultat anbefaler vi, at du anvender PLUS Colour eller et tilsvarende produkt, der minder mest muligt om den grundbehandlede farve. Behandlingen skal foretages på tør overflade med en ekstra omgang farve eller anden passende slutbehandling.

  • -12 Drivtømmerfarve: Transparent toning (nærmeste RAL 7038)
  • -13 Hvid: dækkende nuance (nærmeste RAL 9010) 
  • -15 Sort: dækkende nuance (nærmeste RAL 9005) 
  •  -16 Antracit: dækkende nuance (nærmeste RAL 7016)
  • -17 Teak: transparent toning (nærmeste RAL 1006)
  • -18 Gråbrun: transparent toning (nærmeste RAL 7023)

RAL-numrene er kun tilnærmede, da RAL-systemet er et forenklet farvesystem. 

Sørg for, at fugtigheden er under 15%, når du skal efterbehandle. Brug en fugtmåler, som kan købes i de fleste byggemarkeder i Danmark.

Møbler med grønmalede træplanker kan have en smule overskudsfarve, som kan smitte af. Dette skyldes, at der i den malede overflade kan være farvepigmenter, der ikke er bundet helt til overfladen. 

For at afhjælpe og mindske afsmitning anbefaler vi, at du inden ibrugtagning og i løbet af de første par uger tørrer møblet af med en almindelig klud. Kluden vil virke som et stykke meget fint sandpapir, der vil fjerne de overskydende farvepigmenter.

Denne ”afsmitning” vil ikke påvirke farven negativt ligesom produktets holdbarhed heller ikke bliver påvirket. 

Om glas

Når du modtager dine glashegn er det vigtigt, at de opbevares og håndteres korrekt for at undgå skader.

Når du anvender glashegn på for eksempel en terrasse eller altan, der er hævet bare 0,5 meter over terræn, er det et krav at anvende lamineret glas. 

Glashegn med hærdet lamineret glas er fremstillet af to stykker hærdet glas, der er limet sammen. Imellem de to stykker glas er der et stykke folie, som forhindrer glasset i at granulere i tilfælde af brud. 

 

Når du modtager dine glashegn er det vigtigt, at de opbevares og håndteres korrekt, for at undgå skader o.lign.

  • Placér derfor altid glasset oprejst på et plant og stabilt underlag.
  • Lad det hælde lidt på skrå mod en stabil flade, og ikke direkte på jorden - uanset vejrforhold.
  • Undgå at glasset ridses eller kanterne beskadiges. Flyt derfor altid kun eet stykke glas ad gangen. Håndtering/flytning af glas bør endvidere minimeres, da det altid øger risikoen for skader.
  • Beskyt glasset mod sol og regn imens du opbevarer det inden montage.
  • Vi anbefaler, at du som minimum overdækker med en presenning, også selvom glassene måtte være leveret med plastomslag.

Få mere viden om de forskellige glastyper, og se montagefilmen i guiden her.

 

Om komposit

Komposit er et vedligeholdelsesfrit materiale, som består af 50% træ, 35% plastik og 15% bindemiddel.

Denne sammensætning sikrer, at produktet ikke går i forrådnelse, og at man samtidigt slipper for at vedligeholde produktet.

Der er intet vedligehold – bortset fra en let rengøring med børste og vand efter behov. Materialet kan falme i sollys, ca. 10% det første år. Dette er helt normalt.

  • Der er intet vedligehold – bortset fra en let rengøring med børste og vand efter behov. Materialet kan falme i sollys, ca. 10% det første år. Dette er helt normalt.
  • Komposit er et vedligeholdelsesfrit materiale, som består af 50% træ, 35% plastik og 15% bindemiddel. Denne sammensætning sikrer, at produktet ikke går i forrådnelse, og at man samtidigt slipper for at vedligeholde produktet.
  • Angreb fra skadedyr sker ikke med komposit, da det er yderst modstandsdygtigt over for insekter som termitter og borebiller.  

Om polyrattan

Polyrattan (PE-cane bånd) er et stærkt materiale, der er modstandsdygtigt over for vejr og vind. Derfor er det næsten vedligeholdelsesfrit.

Pga. solens UV-stråling og øvrige vejrpåvirkninger kan der med tiden forekomme en vis farveændring.

Polyrattan (PE-cane bånd) er stærkt og modstandsdygtigt over for vejr og vind - og derfor næsten vedligeholdelsesfrit.

P.g.a. solens UV-stråling og øvrige vejrpåvirkninger kan der med tiden forekomme en vis farveændring.

Kan afvaskes og rengøres med almindeligt sæbevand eller autoshampoo.

Anvend en blød børste til at vaske hegnet med, og skyl efter med rent vand.

Om Sipo mahogni

Mahognihåndlisterne fåes i to varianter - ligeskåret og smigskåret - samt i en olieret og en sortmalet udgave.

Når du vælger mahognihåndlister, skal du bruge stålstolpen, der passer hertil. Stolpen, der anvendes hertil, er speciallavet til montering af en håndliste. 

Den sorte håndliste er grundmalet sort i RAL 9005 med 2 x vandbaseret topmaling. Til efterbehandling og vedligeholdelse anbefaler vi, sort vandbaseret træbeskyttelse, som påføres med svamp i et tyndt lag. 

Den mahognifarvede håndliste leveres olieret. Vi anbefaler, at du vedligeholder træet med en vandbaseret træolie, som fremhæver træets glød og åretegninger. Med træplejemidler sikrer du desuden holdbarheden og mindsker de naturlige revnedannelser

Om pil

Pil er et naturprodukt, og farveforskelle på de enkelte hegn vil derfor forekomme. Forskellene vil med tiden udlignes af vind og vejr og er derfor ikke reklamationsberettiget.

Pil er et naturprodukt, og farveforskelle på de enkelte hegn vil derfor forekomme. Forskellene vil med tiden udlignes af vind og vejr og er derfor ikke reklamationsberettiget.

Vælger du pil, får du et naturmateriale, der med tiden får en naturlig patina.

Pileprodukterne fremstilles af friske, kraftige pileskud, der tørres under tag i 1-2 måneder og derefter koges for at undgå spiring. 

PLUS pilehegn leveres grundbehandlet med olie tilsat fungicider.

For at beskytte hegnene optimalt anbefaler vi, at hegnene efterbehandles straks efter montering.

Til efterbehandling anbefaler vi træolie med fungicider, der hæmmer angreb af skimmelsvampe og forlænger levetiden.

Om RePlast og ReTex

Med vores møbelplanker i ReTex og RePlast har vi gjort det muligt for dig at vælge en planke skabt af næsten 100% recyclede materialer – helt uden at du må gå på kompromis med kvalitet og æstetik.

Ved hjælp af avanceret og banebrydende teknologi kan tekstil- og plastaffald forvandles til et hårdt og modstandsdygtigt materiale, som tilmed er smukt at se på. Planker i ReTex er nemlig fremstillet af genanvendt plastemballage og overskudsstof: Altså tøj, der har udtjent sin funktion og stofrester fra industrien.

ReTex og RePlast er til dig, der ønsker at tage bevidste valg i din indretning: valg, som belaster vores klode mindst muligt. Vælger du ReTex eller RePlast vælger du ikke blot et møbel bygget af planker i genbrugsmaterialer - du vælger også et statement-møbel, der viser omverdenen, at du støtter op om en mere bæredygtig livsstil.

For at stabilisere plankerne er de på undersiden forsynet med en stålforstærkning i plankernes længde. Plasten kan udvide sig fra 2,6-5,2mm pr. meter ved temperaturer fra +20-+40˚c. Plankerne vil udvide sig ved varmepå­virkning, men vil rette sig tilbage til udgangspositionen ved normal temperatur.

ReTex-møbelplanker er fremstillet af næsten 100% recyclede overskudsmaterialer; tekstil og plastemballage. 

Plankerne er massive og gennemfarvede. Planken fremstår med rustik overflade med struktur - hver planke er unik - farver på planken kan variere.

ReTex-møbelplankens liv tager sin begyndelse allerede længe før, den bliver støbt. 
Materialet er nemlig sammensat af brugt plastemballage og tekstiler - nærmere bestemt brugt tøj og overskudstekstil, der normalt er svært at genanvende på anden vis og som derfor ender på forbrændingen. 

Tøjet, der anvendes til fremstillingsprocessen har været gennem en omhyggelig sorteringsproces, hvor man sikrer sig, at det kun er tekstiler i den dårligste stand, som anvendes i materialet.

Ved hjælp af banebrydende teknologi omdannes "affaldet" herefter til et granulat, bestående af 30% tekstil og 70% plast, som presses sammen og støbes i de specialdesignede forme.

ReTex-planken er født.

  • ReTex-planker er vedligeholdelsesfri og skal hverken males eller olieres.

  • ReTex-plankerne er forstærket med en stålprofil, som gør dem formstabile.

  • ReTex er massive planker, der er gennemfarvede.

  • ReTex-plankerne er splintfrie og der opstår hverken sprækker eller revner.

  • ReTex-plankerne rådner ikke og er modstandsdygtige over for alger og mos.

  • ReTex-plankerne har afrundede kanter.

  • ReTex-plankerne har en rustik overflade med struktur, hvor hver planke er unik. Farverne kan dog variere.

  • ReTex har stor modstandsdygtighed over for kulde, fugt og vand.

  • ReTex tåler lave temperaturer og falmer ikke.

  • ReTex er et ansvarligt materiale, da det er fremstillet af næsten 100% genanvendte overskudsmaterialer; tekstil og plasticemballage.
  • ReTex er med til at kompensere for de ubrugte materialer, som klimaet har betalt for.

  • ReTex udnytter nogle af de ressourcer, vi allerede har til rådighed - blandt andet rester fra tøjindustrien, som især er blevet udskældt for at rutte med jordens ressourcer og for at øge den globale opvarmning.

ReTex skal ikke efterbehandles eller vedligeholdes med maling. 

RePlast – er ReUsed møbelplanker i 100% genanvendt plast.

Ensartet overflade og struktur. Skarpkantede massive planker forstærket med stålprofil. Vedligeholdelsesfri, gennemfarvet og UV-stabiliseret.

Plankerne er splintfrie, og der vil ikke forekomme sprækker og revner – og de skal ikke efterbehandles eller vedligeholdes med maling.
 

  • RePlast-plankerne er vedligeholdelsesfri og skal hverken males eller olieres.

  • RePlast-plankerne er forstærket med en stålprofil, som gør dem formstabile.

  • RePlast er massive planker, der er gennemfarvede, men vil med tiden blive mere matte i overfladen.

  • RePlast-plankerne er splintfrie og der opstår hverken sprækker eller revner.

  • RePlast-plankerne rådner ikke og er modstandsdygtige over for alger og mos.

  • RePlast-plankerne er skarpkantede.

  • RePlast-plankerne har en ensartet overflade og struktur.

  • RePlast-plankerne har stor modstandsdygtighed over for kulde, fugt og vand.

  • RePlast-plankerne er et ansvarligt materiale, da det er fremstillet af næsten 100% genanvendte overskudsmaterialer.
  • RePlast er med til at kompensere for de ubrugte materialer, som klimaet har betalt for.

RePlast skal ikke efterbehandles eller vedligeholdes med maling. 

 

Om pulverlakerede produkter

Pulverlakerede produkter er varmgalvaniseret inden pulverlakering.

Varmgalvaniseringen og den efterfølgende pulverlakering beskytter produktet mod rust og gør overfladen ekstra holdbar.

Behandlingen giver et rustikt udtryk, og der forekommer forskelligartede ruheder, mønstre og farver i overfladen.

Dette er ganske normalt og en del af udtrykket.

Pulverlakerede produkter er varmgalvaniserede inden pulverlakeringen.

Efter varmgalvaniseringen afrenses produkterne, så pulveret binder og får en ensartet overflade.

Tykkelsen på pulverlakeringen er ca. 75 µm.

Alt pulver, der bruges er til udendørs anvendelse, testet med 1000 timers salt spray test.

Varmgalvaniseringen og den efterfølgende pulverlakering beskytter ståldelene mod rust og gør overfladen ekstra holdbar.

Behandlingen giver delene et rustikt udtryk, og der forekommer forskelligartede ruheder, mønstre og farver i overfladen. Dette er ganske normalt og en del af behandlingen.

Varmgalvaniseringen og den efterfølgende pulverlakering beskytter ståldelene mod rust og gør overfladen ekstra holdbar.

Behandlingen giver delene et rustikt udtryk, og der forekommer forskelligartede ruheder, mønstre og farver i overfladen.

Dette er ganske normalt og en del af behandlingen.

Varmgalvaniserede og pulverlakerede ståldele skal opbevares tørt, under tag inden montering, også selv om de leveres indpakket i plast/karton.

 

Der er ikke noget specielt vedligeholdelseskrav, dog anbefales det at rengøre hver 6. måned.

Udsatte produkter rengøres oftere. Dette gælder f.eks. produkter monteret tæt på havet eller en pool, hvor luften kan indeholde salt og klor.

Almindeligt snavs fjernes med almindelig rengøringsmiddel uden slibeeffekt og opløsningsmidler.

Følgende midler kan bruges til rengøring og vedligeholdelse:

 

  • Primer: To-komponent washprimer på polyvinyl
  • Reparationsmaling: Autolakeringslakker
  • Rengøringsmidler: Bilrengøringsmidler
  • Voks: Bilvoks

Om varmgalvaniserede produkter

Varmgalvaniseringen beskytter produktet mod rust.

Galvaniseringen giver et rustikt udtryk, og der kan derfor forekomme forskelligartede ruheder, mønstre og farver i overfladen. 

Varmgalvaniseringen beskytter ståldelene mod rust. Galvaniseringen giver delene et rustikt udtryk, der kan derfor forekomme forskelligartede ruheder, mønstre og farver i overfladen. Dette er ganske normalt og en del af behandlingen. Med tiden vil den blanke overflade blive mere mat grå, men beskyt­telsen er stadig intakt.

Vigtigt, når du arbejder med produkter i stål
Når du arbejder med produkter i stål, skal du være ekstra omhyggelig med at holde rent omkring stolpen, når du opsætter dit hegnsprojekt. Selv få efterladte stålspåner kan på få dage danne rustpletter på beslag og fliser.

Det er vigtigt, at du er omhyggelig med at fjerne metalborespåner, når du borer huller i eksempelvis din stolpe. Brug fx en støvsuger, så spånerne fjernes helt. Metalspåner, der lægger sig på stolpebeslag eller blæser ud på en flisebelægning, vil hurtigt danne flyverust.

 

De varmgalvaniserede ståldele skal opbevares tørt og under tag inden montering, også selv om de leveres indpakket i plast/karton.

Delene kan rengøres efter behov med en blød børste og almindeligt sæbevand.

 

Når du arbejder med produkter i stål, skal du være ekstra omhyggelig med at holde rent omkring stolpen, når du for eksempel opsætter dit hegnsprojekt. Selv få efterladte stålspåner kan på få dage danne rustpletter på beslag og fliser.

Vigtigt, når du borer huller
Det er vigtigt, at du er omhyggelig med at fjerne metalborespåner, når du borer huller i eksempelvis din stolpe.
Brug fx en støvsuger, så spånerne fjernes helt. Metalspåner, der lægger sig på stolpebeslag eller blæser ud på en flisebelægning, vil hurtigt danne flyverust.

 

Hvis skaden er sket, og du har fået flyverust på produkter i varmgalvaniseret stål, kan du gøre følgende for at fjerne rusten. Brug en syrefri olie og en grydesvamp til at fjerne overfladerust på det angrebne sted.

Det er vigtigt, at al rust fjernes, så det ikke ruster gennem galvaniseringen.

Om lasurfarve og efterbehandling

​For at få det bedst mulige resultat anbefaler vi, at du anvender PLUS Colour eller et tilsvarende produkt, der minder mest muligt om den grundbehandlede farve.

Sørg for, at fugtigheden er under 15%, når du skal efterbehandle. Brug en fugtmåler, som kan købers i de fleste byggemarkeder i Danmark.

​For at få det bedst mulige resultat anbefaler vi, at du anvender PLUS Colour eller et tilsvarende produkt, der minder mest muligt om den grundbehandlede farve.

Behandlingen skal foretages på tør overflade med en ekstra omgang farve eller anden passende slutbehandling.

  • -12 Drivtømmerfarve: Transparent toning (nærmeste RAL 7038)
  • -13 Hvid: dækkende nuance (nærmeste RAL 9010) 
  • -15 Sort: dækkende nuance (nærmeste RAL 9005)
  • -16 Antracit: dækkende nuance (nærmeste RAL 7016) 
  •  -17 Teak: transparent toning (nærmeste RAL 1006)
  • -18 Gråbrun: transparent toning (nærmeste RAL 7023)

RAL-numrene er kun tilnærmede, da RAL-systemet er et forenklet farvesystem. 

PLUS anbefaler at du først efterbehandler træværk når fugtigheden er under 15%. Brug en fugtmåler som kan købers i de fleste velassorterede byggemarkeder i Danmark.

Fandt du ikke svar?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du savner noget i vores FAQ. Klik på linket her, og udfyld formularen, så hører du snart fra os.