Byg selv-haveskur - Følg projekt Multi Havehus

Følg med i processen med opbygning af et moderne Multi Havehus hos Christina og Henrik i Middelfart - og få gode råd og tips til, når du bygger haveskur

Følg processen med opsætning af et byg selv-Multi Havehus hos Christina og Henrik i Middelfart

Parret Christina og Henrik fra Middelfart drømte om et stort og praktisk redskabsskur i et moderne design - med god plads til alle familiens ting og sager.

De drømte om igen at få plads til bilen i carporten. Om at få et overdækket sted til cykler - og om at skuret skulle være let at bygge selv. 

Derfor faldt valget på et Multi Havehus i FSC-mærket træ med kombineret redskabsrum og åbent skur til opbevaring. 

Se med, og følg processen med opsætningen og monteringen af det nye Multi Havehus i Middelfart, og find råd og regler for bebyggelse på din grund.

Opbevaring af cykler
Byg selv cykelskur som samlesæt

Sådan samler du et Multi Havehus - forankring af stolper er første skridt

Hvordan foregår opsætningen af et Multi Havehus?

Her kan du se de første skridt i samleprocessen - nemlig forankring af stolperne og opbygning af husets bærende konstruktion. 

Christina og Henrik har valgt at placere deres nye Multi Havehus på et fliseunderlag. Som det ses på billederne skal stolperne monteres på H-fundamentsjern, som skal støbes i jorden. Her lægges grundstenen for en god og stabil bygning, der holder i mange år. 

Tip! Før du går i gang med projektet, er det nødvendigt med lidt hyggelæsning. Tjek op på de gældende regler og love omkring opførelsen af et skur på din grund. Du kan finde nyttige links er på siden.

Færdigsamlede moduler til Multi Havehuset gør samleprocessen enkel

At bygge et skur kan i nogle tilfælde føles som et stort og langvarigt projekt.

Men med samlesættet her går det hele som en leg. Sider og gavle leveres nemlig i færdigsamlede moduler. Dette er med til at gøre samleprocessen mere enkel og overskuelig at gå til. 

I alt tager det ca. en dag for to mand at samle et Multi Havehus. Herudover skal der afsættes tid til forankring af H-fundamentsjernene.

NB: Det er vigtigt, at betonen omkring stolperne hærder op i 3-5 dage, før man kan gå videre i processen med montering af selve trækonstruktionen. Følg instruktionen på din støbemix.

Tip! Samlesættet leveres i ubehandlet træ. Det kan anbefales at male træet før monteringen. Det sparer dig for lidt tid og besvær, da det er lettere at male brædderne og modulerne, før de sættes sammen.

Byg selv cykelskur som samlesæt
Cykelskur i forhaven
Shelter samlesæt monteres på blot én dag af to personer

 

Så blev vores Multi Havehus færdigt, og det er en fantastisk opdatering af vores uderum. Vi er så glade for det. Det er perfekt til opbevaring af vores haveredskaber, vinterdæk m.m, og vi har nu et meget bedre overblik over alle vores praktiske ting. Og cykelskuret har den ideelle størrelse til vores behov. 

 

 

Cykelskur i forhaven
Lille cykelskur og opbevaring af skraldespande i forhaven
Multi havehus med plads til opbevaring af cykler og skraldespande
Hvor må jeg bygge?

Find regler og love om opførelse af havehus og skur

Før du kaster dig ud i opsætning af dit nye Multi Havehus eller et redskabsrum i haven, er det vigtigt at orientere sig om reglerne omkring opførelse af byggeri.

Du kan læse om reglerne ved at tjekke:  

  • Bygningsreglementet
  • Din kommunes lokalplaner 
  • Eventuelle servitutter. Servitutter kan være forskellige begrænsende rettigheder på en ejendom.

Husk, at der i lokalplaner og servitutter kan være store afvigelser i reglerne fra kommune til kommune. Derfor er det vigtigt at tjekke det hele grundigt igennem eller at søge hjælp hos en rådgiver, før du bygger. 

Spørgsmål vedr dit byggeri
Shelter samlesæt monteres på blot én dag af to personer

 

Vores liv er fyldt med ting: Cykler, haveredskaber, løbehjul, legetøj og meget mere. At få skabt orden i nogle af alle de ting, skaber større overskud i hverdagen. Det ved vi. Og derfor har vi designet de nye Multi Havehuse: moderne redskabsrum i gennemført design, som kombinerer et klassisk skur med et åbent fleksibelt rum.

 

Ansvarlighed med FSC-certificerede produkter

Vores historie går 80 år tilbage i tiden, men vi udvikler os hele tiden. Og i dag er vi ikke kun kendt for vores høje kvalitet og mangeårige erfaring, men også for vores trendskabende produkter. ​

I mere end en generation har PLUS været et ansvarligt valg, og i over et årti har vores produkter af træ været FSC®-certificeret.

At vælge kvalitet er noget af det bedste, du kan gøre for miljøet. Fordi godt håndværk og gode materialer giver den længste levetid til dine ting.